Τα νέα μας – Ιουνίου

 • Edible paper

Συνεχίζουμε την ανάπτυξη και εξέλιξη στο νέο προϊόν του εργαστηρίου μας, παραγωγή εδώδιμου χαρτιού από το κέλυφος του καφέ και την εφαρμογή του για 100% ανακυκλώσιμες κούπες υγρών, χαρτί περιτυλίγματος αρτοζαχαροπλαστικής και χιλιάδες άλλες εφαρμογές με μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα.

Η μέθοδος επεξεργασίας μας δεν είναι περίπλοκη, έτσι το τελικό προϊόν μας ως ανακυκλώσιμο και βρώσιμο χαρτί είναι πιο αποτελεσματικό και οικονομικό λόγω του χαμηλότερου κόστους επεξεργασίας και χαμηλότερου χρόνου επεξεργασίας

     ‘’Coffee waste, think green!‘’

Edible and recyclable paper from silver skin coffee (CSS)

Συγχρόνως ως εδώδιμο φιλμ-μεμβράνη, λόγω της αυτούσιας περιεκτικότητας σε υψηλό ποσοστό σε φαινολικές ουσίες ενισχύει την αντιοξειδωτική δράση της συσκευασίας στα τρόφιμα και τα προστατεύσουν από οξείδωση, υποβάθμιση και αποχρωματισμό.

Ανάπτυξη τεχνολογίας 3D για την παραγωγή τελικών χρηστικών προϊόντων με τη χρήση του CSS.

Το καινοτόμο προϊόν έχει υποβληθεί σε διαγωνισμούς καινοτομίας και international forums. 

 • Σχεδιασμός μικρής και οικονομικής γραμμής χυμοποίησης φρούτων για την εκμετάλλευση των απωλειών από την διαλογή φρέσκων φρούτων σε συσκευαστήρια φρέσκων φρούτων

Όλα τα ελληνικά φρέσκα φρούτα με εκμετάλλευση όλης της παραγωγής χωρίς απώλειες και περιβαντολλογικά προβλήματα.

Fresh Juices

Δυνατότητες για συσκευασία σε BIB και βάζο, καταψυγμένο ή παστεριωμένο

Pomegranate
 • Νέο καινοτόμο hydrocooler για εγκατάσταση σε γραμμή  φρέσκων φρούτων και κερασιών

Νέος καινοτόμος σχεδιασμός, μεταφερόμενο, για κλούβες με καταιονισμό κρύου νερού, εύκολο στην συντήρηση και την χρήση.
Εφαρμογή υποσχόμενων τεχνολογιών (υδρόψυξη Hydrocooler σε συνδυασμό με χρήση εδώδιμων μεμβρανών όπως και αιθέριων ελαίων) στη συντήρηση των κερασιών.

Hydrocooler
 • Μελέτη των δραστικών συστατικών Ελληνικών μυδιών και οστράκων με εκχύλιση των συστατικών τους

Τα GMLE (λιπίδια από μύδια) παρέχουν αντιφλεγμονώδεις, αντιαρθριτικές και γαστροπροστατευτικές ιδιότητες.
Υπάρχει προς το παρόν μια σημαντική ιατρική ανάγκη για νέα αντιφλεγμονώδη και αντιαρθριτικά φάρμακα με μειωμένες παρενέργειες και παρατεταμένη in vivo δραστηριότητα και ιδιαίτερα για ενώσεις που θα μετριάσουν την αύξηση των αρθροπαθειών.
     
Έρευνες με εκχυλίσματα λιπιδίων από σκόνη Perna canaliculus που παρασκευάστηκαν χρησιμοποιώντας τεχνικές εκχύλισης (σε αντίθεση με προηγούμενες σε υδατικά κλάσματα), διαπιστώθηκε ότι τα κλάσματα λιπιδίων παρουσιάζουν αντιφλεγμονώδης δραστικότητα όταν δοκιμάζονται σε κατάλληλα μοντέλα συστημάτων.
      
Η σύσταση μπορεί να είναι μία αντιφλεγμονώδης σύνθεση για φαρμακευτική ή κτηνιατρική χρήση που περιλαμβάνει το δραστικό συστατικό μαζί με έναν ή περισσότερους, φαρμακευτικά ή κτηνιατρικώς αποδεκτούς φορείς ή αραιωτικά. Εναλλακτικά, η σύνθεση μπορεί να είναι ένα τρόφιμο, συμπλήρωμα διατροφής ή σύνθεση πρώτης ύλης για ανθρώπινη ή ζωική χρήση που περιλαμβάνει το δραστικό συστατικό σε συνδυασμό με κατάλληλα τρόφιμα, συμπληρώματα διατροφής ή φορείς τροφοδοσίας ή αραιωτικά.

Mussel Powder
 • Ανάπτυξη πλήρους γκάμας επιδόρπιων vegan non dairy και γκάμας παγωτών

Ανάπτυξη πλήρους γκάμας παγωτών και επιδόρπιων χωρίς γάλα και γαλακτοκομικά, lactose free

 • Aβοκάντο
 • Αβοκάντο choco chips και μέντα
 • Φράουλα premium
 • Βανίλια μαύρο σουσάμι
 • Μπανάνα lime
Vegan Ice Cream
 • Συνάντηση με ελαιοκαλλιεργητές της Χαλκιδικής και ενημέρωσή τους σε θέματα επεξεργασίας επιτραπέζιας ελιάς, γραμμών παραγωγής, νέες μέθοδοι και καινοτομίες, ελαιοποίηση και καινοτομικές εφαρμογές .
Olives

Η συγκέντρωση έγινε με την συνεργασία της εταιρίας συμβούλων ΟΙΚΟΝΟΜΟΤΕΧΝΙΚΗ – ΜΟΥΔΑΝΙΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΉ

Green Olives

Οι καλλιεργητές ενημερώθηκαν για όλα τα νέα επιδοτούμενα προγράμματα που έχουν δημοσιευτεί αλλά και θα δημοσιευτούν άμεσα (Αναπτυξιακός, Σχέδια επιχειρηματικής Καινοτομίας).

Πρόσφατα άρθρα

Έχετε απορίες; Καλέστε μας στο 2310 500 672

Το συμβουλευτικό μας δίκτυο επεκτείνεται σε όλο τον κόσμο